Microsoft Plannerin integraatio Microsoft To-Do:hon tuli testattavaksi huhtikuun loppupuolella (2019). Nyt omia Office 365:ssä olevia, itselle merkattuja tehtäviä voi hallita näppärästi yhdestä käyttöliittymästä ja yhdellä sovelluksella. Käytännössä integraatio on toteutettu älykkäällä listalla, kuten liputetut sähköpostitkin eli data ei varsinaisesti ole Outlookin tehtävissä vaan se haetaan ja päivitetään suoraan Plannerista/-iin.

Mitäs integraation avulla voi tässä vaiheessa tehdä?

Tehtävien selailu

Tehtävälistaus

Plannerissa olevia tehtäviä voi selailla Määritetty minulle -listanäkymässä (Assigned to Me). Tällä hetkellä lista näyttää tehtävät luontijärjestyksessä eikä järjestystä pääse muokkaamaan. Tehtävästä näytetään sen otsikko, alitehtävien lukumäärä, Planner-suunnitelma, asetettu määräpäivä sekä tehtävän kuvauksen ikoni. Tehtävää pääsee tarkastelemaan tarkemmin tai sen voi merkata suoraan näkymästä valmiiksi.

Tehtävänäkymä ja tehtävän muokkaaminen

Tehtävänäkymä


Tehtävänäkymässä näytetään tehtävän tarkemmat tiedot ja sen kautta tehtävää voi muokata. Näkymän kautta on mahdollista muokata

  • Tehtävän otsikkoa
  • Lisätä, poistaa, muokata ja merkata valmiiksi alitehtäviä
  • Muokata tehtävän kuvausta
  • Muokata tehtävän määräpäivää

Nämä muutokset päivittyvät Planneriin lähes reaaliajassa. Lisäksi näkymästä voi avata tehtävän suoraan Planneriin ja asettaa tehtävä To-Do:n Päivän tehtävät -näkymään.

Planner-tehtävät To-Do:n luetteloissa

Planner-tehtävät toimivat Päivän tehtävät ja Suunniteltu -älykkäissä luetteloissa. Suunniteltu-näkymään tehtävät tulevat automaattisesti näkyville määräpäivän mukaisesti. Tällä hetkellä Planner-tehtäviä ei voi lisätä itse luotuihin luetteloihin.

HUOM!

Planner-integraatio ei ole tällä hetkellä vielä käytettävissä To-Do:n verkkosovelluksella.

Mobiili- ja Windows-sovelluksen osalta sain integraation käyttöön seuraavalla tavalla.

Android-sovelluksessa Planner-integraation saa päälle To-Do:n betaversiossa. Betaversion saa käyttöön liittymällä beta-ohjelmaan Google Play-sovelluskaupassa.

Windows-sovelluksessa Planner-integraation saa käyttöön Windows Insider -ohjelman kautta tulevassa To-Do-versiossa. Tämän jälkeen integraatio toimii myös ilman Insider-versiota olevissa Windowseissa.